Ormsjös Gästbok

Namn: * Meddelande: *
:) :( :o [evil] :D :* ;) :|
Ort: E-post: Följ instruktionerna i rutan nedan för att verifiera inlägget.
Fler alternativ Om du önskar kunna redigera ditt inlägg senare kan du välja ett lösenord här:
Magnus Karlsson e-post
Mycket roligt att läsa om Morfar Ove, visste att han höll på med sånt, men just det där har jag aldrig hört :)
(har däremot hört att Leif nån gång då i sin ungdom byggde om en radio så den kunde sända, det föll inte i godo hos morfar, den radion slängdes upp på Lagårdsvinden, där den låg kvar när jag var liten och hittade, var då jag fick höra det, var mormor som berättade det, frågade leif och det var tydligen sant).

Morfar (Yngve) var väl en av dom första att ha TV också, dom fanns kvar i lagården, varje tv sedan början, tyvärr råkade dom ut för min nyfikenhet och hamnade i beståndsdelar när jag var liten :) Var ju en guldgruva för en liten kille med lite verktyg där.

För övrigt är det självklart roligt att läsa allt som skrivs här :)
Avaträsk 2013-11-25 03:06
Ove Isaksson
Ingen skulle idag acceptera dom störningar som vi hade i TV:ns och radions barndom i form av snö och brus. Yngve Norström var föregångare
i radions barndom. Han köpte byggsatser och byggde ihop radioapparater.
Om ett rör eller säkring hade gått sönder förtäljer inte historien. När han mätte upp dom olika kretsarna i radion med en vanlig amperemeter så
försvann det störande bruset. Han monterade in amperemetern i radion
och skickade in "uppfinningen". Tyvärr så var det någon som "stal" och
sökte patent, amperemetern skulle senare finnas i alla radioapparater
och kallas "Jonssonsäkringen" innan transistorerna revolutionerade radion.
Göteborg 2013-11-08 20:03
Christin
Frans var inte först med att ha TV i byn, inte yst i byn i alla fall. Både han och jag brukade vara hos Faff och Farmor och se på TV. Det var ofta så många där för att se allt fantastiskt som TV visade så stolarna inte räckte till och jag brukade få sitta i hans knä.
Jag har också många goa minnen med Frans och Svea, som jag tyckte hade så varma och goa ögon....
Svanaby 2013-11-06 16:54
Bengt Persson e-post
Hej Åke och alla andra gamla och äldre.
Visst vore det kul med lite uppdateringar av minnen från vår ungdomstid i Ormsjö och Ö Ormsjö.
Många av oss, kanske de allra flesta, har idrottsliga anknytningar genom Uven och dess verksamheter. De flesta familjer i trakterna hade säkert någon eller några barn/ungdomar som spelat för Uvens alla olika lag, allt från pojklaget, B-laget till A-laget. Vi har alla våra egna minnen därifrån, antingen som aktiva, diverse ledar eller publik
Tänk och betänk vilken bra fostran Uven var för många av oss.
Vi lärde oss kamratskapets stora betydelse i en så liten bygd. Vi lärde oss att ta vara på gemenskapen, hjälpa varandra inom idrotten, berömma varandra för goda prestationer och inte minst visa respekt och hänsyn för både ungdomskamrater, andra barn/ungdomar och vuxna.
Finns denna gemenskap och sammanhållning både inom och utanför generationerna nu för tiden? Nu menar jag inte specifikt i våra trakter, utan generellt.

Det vore trevligt, uppfriskande av minnet och upplyftande om flera läsare och skrivare, som följer denna tråd som Åke initierat, kan och vill fortsätta berättelserna på denna sida.
Det är säkert flera som är inne här i Gästboken och läser än på Forum. Kanske flera från andra delar av landet, det kan visa dem vår historia och våra minnen.

Förlåt längden på mina inlägg. Jag skall försöka bättra mig, om än det är svårt att "lära gammhunn sitta".
Kyrktåsjö 2013-11-05 18:13
Kjell Wahlberg
1961-1962 så var jag, som vanligt hos Frans & Svea. Mycket snälla människor. Frans rökte och brukade lämna långa fimpar i askkoppen. Jag tog en fimp och fjutta på och tog några bloss, då vände sig Svea sig om och sa, akta Dig, så inte Frans ser att Du röker! Frans satt och tittade på TV, så han såg/hörde inget av detta. Det var tider det, jag var ju bara 7-8 år då... Tror att Frans var en av dom första i byn, att ha TV?
2013-11-05 13:51
Åke Johansson e-post
Kom igen Ormsjö bor och alla som är utspridda i Sveriges långa land och närliggande byar! Börja att skriva något om vad som händer i byn,vad Ni själva tycker och tänker, vad som kommer att hända och varför inte skriva om -Vad hände det för 50 år tillbaka? Jag tror att många har mycket att berätta.

Lycka till!
Sollentuna 2013-11-04 19:27
Erland
Bra Sonja, att du puffar på vår gannby.
Jag har nyligen visat min granne, på Goglert var vi kommer i från.

Bilderna otroligt informativa,med vägar hus och lokaler.
Jag inf. att vår lilla by Östra Ormsjö, med ca. 30 hushåll,med en bra affär med allt,från hästskor till knappar gymnastikstor blåa trelleborg.

Ha det så bra,skärpning Ormsjöbor.
Vi från Östra Ormsjö,är nog aktiva.
Ha det
Stockholm 2013-11-01 23:07
Sonja Forssgren e-post
Ormsjöbor!
Kom igen!
Lövånger 2013-11-01 21:24
Ove Isaksson
Apropå "glaset i örat" Sonja. År 1922 så hälsade min morfars far "Karl
Pettrasson" på hos Maria på slottet (mor till Elis Persson). Karl var
något döv och hade hörlur som han hade ställt på bordet. Maria dukade fram och stod vid spisen och kaffepannan, när hon sen pratade med Karl
så skulle han ta hörluren, men i hasten så tog han gräddkannan till örat. Därifrån kommer nog också uttrycket att "Karlpettra" var het och
bös. Vilket också har gått i arv till efterkommade generationer.
Göteborg 2013-10-21 01:18
Sonja Forssgren e-post
Tack, Erland! Jag testar någon dag när vinterstormen viner runt knutarna!
Lövånger 2013-10-18 18:12
[Föregående] 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 [Nästa]
Tillbaka upp